Christelijke Kinderboekenmaand met wedstrijden en kindermiddag

Activiteiten bij De Fontein in de Christelijke Kinderboekenmaand

Hoera, het is oktober! En dat betekent: Christelijke Kinderboekenmaand! Een maand lang aandacht voor christelijke kinderboeken. Het thema is Door dik en dun - Vriendschap vieren.
Als je iemand door dik en dun steunt, help je hem of haar in goede en in slechte tijden. 
Een goede vriendschap is goud waard. De wetenschap dat je altijd bij de ander kan aankloppen, wat er zich ook voordoet of hoe je je ook voelt, maakt vriendschap zo bijzonder.

Er zijn drie actieboeken en een actie-cd: het prentenboek 'Voor mijn allerbeste vriend' van Willemijn van der Weerd en Marieke te Berge, 'Superklas!' van Janny den Besten en voor de bovenbouw 'De majesteit van het BelangRijk' van Anke van der Pol.

Oktober staat bol van de activiteiten voor kinderen. Zo kunnen alle kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. De kleurplaten liggen voor je klaar in de winkel.

Voor kinderen vanaf acht jaar is er een verhalenwedstrijd. Het begin van het verhaal is al geschreven, het hoeft alleen nog maar worden afgemaakt. Download het voorbeeld onderaan deze pagina, of ga naar de winkel voor een exemplaar. Inleveren kan tot en met 31 oktober. Op 7 november is de uitslag en worden de verhalen voorgelezen.

Op woensdag 17 oktober is er een kindermiddag in de winkel aan de Kerkstraat 32. Van half drie tot vier uur kunnen kinderen worden voorgelezen en mogen ze een vriendenarmbandje maken. Voor het maken van een armbandje wordt een bijdrage gevraagd van € 1,50.