Kerstkaarten actie

Ook dit jaar verzorgt Stichting Oekraïne Projecten (SOP) de jaarlijkse en bekende kerstkaartenactie in de gemeente Hattem. U kunt uw kerstkaarten voor slechts € 0,40 laten bezorgen door de stichting in plaats van € 0,64 te betalen bij PostNL. De gehele opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project ‘Winterhulp’.

Ondanks dat het huidige nieuws niet meer zoveel aandacht besteedt aan de situatie in Oekraïne, kunnen wij u meedelen dat de huidige situatie niet is verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Integendeel zelfs. Doordat de inwoners nu al geruime tijd onder de armoedegrens leven, begint de situatie steeds schrijnender te worden. Vooral voor de achtergestelde bevolkingsgroepen in Oekraïne verwacht men een zware tijd. Eén van die groepen zijn de zigeuners. SOP organiseert diverse acties om de kinderen uit de zigeunerkampen te stimuleren om naar school te gaan. Daar krijgen ze les en eten. Hiermee stimuleren we schoolgang onder de zigeunerkinderen en lijden de kinderen geen honger tijdens de winter.

 

Hoe kunt u helpen?

Nou, door een kerstkaartje te sturen naar iemand die woont in Hattem!

Door gebruik te maken van de kerstkaartenactie, steunt u voor € 0,40 per kaaart de zigeunerkinderen en bespaart u € 0,24 per kaart. Het resultaat van vorig jaar was 2540 kaarten, goed voor € 1365,- Dit mooie bedrag is mede gerealiseerd door extra giften!

Dit jaar kunt u uw kaarten inleveren bij de volgende punten van woensdag 9 december tot en met vrijdag 18 december;

  • Evangelische Boekhandel De Fontein, Kerkstraat 32 te Hattem
  • Familie Keijl, Vliegenstein 16 te Hattem, (tussen 13.30 en 17.30 uur)

 

Vanaf zaterdag 12 december zullen de eerste kaarten rondgebracht worden.